Bibliotheek Velsen – Presentatie Digitale Nalatenschap

Als er een naaste komt te overlijden, komt er een hoop op je af. Bij veel dingen heb je eigenlijk nooit stil gestaan. Bijvoorbeeld iemands digitale en sociale online aanwezigheid. Hoe werkt dat eigenlijk als iemand er niet meer is en wat kan je zelf al van te voren regelen?

Deze informatiebijeenkomst gaat het over wat blijft er online achter als iemand komt te overlijden. Wat kun je nu doen en waar kun je terecht als vragen hebt over wat er online blijft voort bestaan. Tijdens de bijeenkomst krijg je praktische informatie zodat het zelf beter kan regelen of je weet wat als nabestaande kan doen.

Wat is digitale nalatenschap?
Wat staat er van jou op internet? In de loop der jaren heb je op allerlei sites en apps accounts aangemaakt. Het doel van de informatie bijeenkomst Digitale Nalatenschap is om alle Velsenaren bewust te maken van hun digitale bezittingen, zodat ze deze tijdig en goed kunnen overdragen aan hun nabestaanden.

Presentatie
De presentatie wordt gegeven door Brandon Kwey. Tijdens zijn masterscriptie voor de opleiding New Media & Digital Culture aan de Universiteit Utrecht heeft hij onderzoek gedaan naar de digitale nalatenschap. Zo onderzocht hij wie zeggenschap heeft over iemands data wanneer deze persoon overlijdt. Ook deed hij onderzoek naar de rol van technologiebedrijven in het verlenen van toegang tot data aan nabestaanden.
Brandon is werkzaam voor Digital Life Legacy, het kennis- en expertisecentrum op het gebied van de digitale nalatenschap, online erfenis en dierbare data en recent winnaar van de Dutch Funeral Award 2022-2024.

Meer weten?
Kom dan naar de bijeenkomst op 23 februari van 16:00 uur- 17:30 uur in Bibliotheek IJmuiden. De toegang is gratis, wel graag even inschrijven. Dat kan telefonisch via 0252-525353, via de website www.bibliotheekvelsen.nl of bij de balie van de Bibliotheek. Je hoeft geen lid te zijn van de Bibliotheek om hieraan deel te nemen.

 

 

Het evenement is afgelopen.

Datum

23 feb 2023
Verlopen!

Tijd

16:00 - 17:30

Locatie

Bibliotheek Velsen
Dudokplein 16, 1971 EP IJmuiden
Website
http://www.bibliotheekvelsen.nl

Organisator

Bibliotheek Velsen
Bibliotheek Velsen
Telefoon
0255-525353
Email
info@bibliotheekvelsen.nl
Back To Top