Inloopbeurs Uitvaart en de toekomst – Lezing Digitale Nalatenschap

Uitvaarten veranderen razendsnel. Tradities verdwijnen en nieuwe gebruiken komen. Mensen kijken bijvoorbeeld al heel anders naar cremeren in plaats van begraven. Ook doen nieuwe technieken en inzichten hun intrede. Tijdens ‘Uitvaart en de Toekomst’ nemen we u graag mee langs diverse ontwikkelingen. Wat is er zoal mogelijk vandaag en verder in de toekomst? En wie zijn er in de regio Drachten eigenlijk actief in de uitvaartbranche? Ontdek het tijdens ‘Uitvaart en de Toekomst’. U bent van harte welkom in uitvaartcentrum Slingehof.

Om 11:30 uur vangt de lezing aan: Data na je dood: springlevend’.
Wanneer iemand is overleden, laat deze tegenwoordig vaak een heel ‘spoor’ na van digitale informatie. Bijvoorbeeld op social media. Omgekeerd is digitale informatie na een overlijden soms ineens nergens meer te vinden. Of niet meer toegankelijk omdat passwords ontbreken. Sander van der Meer, voormalig forensisch ICT-specialist, werkt voor Digital Life Legacy.
Het kennis- en expertisecentrum rond de digitale nalatenschap, online erfenis en dierbare data. Hij vertelt hoe persoonsgegevens na de dood vaak nog springlevend blijven. En over de consequenties en mogelijkheden daarvan. Bijvoorbeeld hoe het opzeggen van een account per ongeluk kan leiden tot het aanvaarden van de erfenis. En hoe de vingerafdruk van een overledene zelfs na de uitvaart veiliggesteld kan worden. Uiteraard is er gelegenheid om vragen te stellen.

‘Uitvaart en de Toekomst’ is toegankelijk voor iedereen. Of u nu particulier bent of beroepsmatig geïnteresseerd. Reserveren is alleen nodig voor de lezingen. De rest van het programma is vrij toegankelijk. U mag gewoon rondkijken in uitvaartcentrum Slingehof.

Het evenement is afgelopen.

Datum

01 apr 2023
Verlopen!

Tijd

09:30 - 13:00

Meer Info

Meer Lezen

Locatie

Uitvaartcentrum Slingehof
Uitvaartcentrum Slingehof
Overstesingel 1, 9204 KJ Drachten
Website
https://www.slingehof.nl/

Organisator

De Laatste Eer Drachten
De Laatste Eer Drachten
Telefoon
0512-515827
Email
info@dle-drachten.nl
Website
https://www.dle-drachten.nl
Back To Top