Nieuws over Digital Life Legacy en de digitale nalatenschap

Houdt deze pagina in de gaten om op de hoogte te blijven van al ons nieuws.

Bekijk artikelen

Winnaar Dutch Funeral Awards 2022-2024

Zaterdag 2 juli is Digital Life Legacy de winnaar geworden van de Dutch Funeral Award 2022-2024 in de categorie ‘Innovatie’. De prijs werd uitgereikt tijdens de Funeral Fair in De Tuinen van Appeltern.
Lees meer

Consumentenbond: Data na je dood? Er is niets geregeld

Wat gebeurt er met data na overlijden? Neem het heft in eigen hand! Waarom? Digital Life Legacy vertelt meer in de Consumentenbond Digitaalgids.
Lees meer

Jeroens vriendin overleed plots, dankzij dit bedrijf kan hij tóch in haar telefoon

Na de dood houdt ons leven op, maar onze ‘digitale erfenis’ laten we vaak springlevend achter. Wie mag dan jouw mails en appjes lezen?
Lees meer

Telefoon eindelijk toegankelijk voor nabestaanden!

RTL Nieuws maakte een reportage over de familie Van Noorloos die wij bijstaan in de toegang tot de mobiele telefoon van hun overleden zoon Leon.
Lees meer

Hebben overledenen ook ‘recht op vergetelheid’?

Geregeld krijgen wij de vraag van nabestaanden of ze gegevens op het internet van een overleden dierbare kunnen (laten) wissen. Een terechte...
Lees meer

Jouw digitale grafsteen

Als een uitgebreid en intiem dagboek schrijft Mirte Woerlee op haar persoonlijk website  genaamd 'Jouw digitale grafsteen' over het verlies van haar moeder en de digitale nalatenschap waar ze...
Lees meer

De vingerafdruk van mijn moeder

Lisette haar diepste wens is om de vinger afdruk van haar moeder te koesteren op een kostbaar sieraad. Digital Life Legacy en forensisch onderzoeken...
Lees meer

Toegang tot een Microsoft account na overlijden?

Direct na het overlijden  van je dierbare kom je er achter dat je geen toegang hebt tot de Hotmail- of Live-account bij Microsoft...
Lees meer

Facebook van uw overleden dierbare opzeggen?

Het verlies van een dierbare is een moeilijke en emotionele periode. Naast het omgaan met het verdriet en de praktische regelingen..
Lees meer

Waarom het belangrijk is je online erfenis goed te regelen

Na een overlijden moeten er óók allerlei digitale zaken geregeld worden. Het is handig om die online erfenis alvast goed te regelen.
Lees meer

Wie krijgt je data na je dood?

Het is een blinde vlek met grote gevolgen. Alles wat iemand online bezit – foto’s en video’s op een telefoon of in de cloud, sociale media-accounts, profielen bij webwinkels...
Lees meer

Ethische dilemma’s na zelfdoding

In dit interview met de Alliantie Digitaal Samenleven verteld Margo Hendriks over haar uitdaging waar geen enkele ouder op zich kan voorbereiden na het...
Lees meer

Rijst voor overleden telefoons?

Geregeld worden wij geconfronteerd met telefoons met ernstige waterschade, een foutje, maar ook als gevolg van een ongeluk of na een overlijden...
Lees meer

Tips en mogelijkheden simkaart na overlijden

Wat kan je zelf doen als jouw dierbare is overleden en je weet de code van zijn of haar telefoon niet om contacten te waarschuwen, oproepen te beantwoorden en chatgesprekken te voeren?
Lees meer

Wat gebeurt er met je WhatsApp-account en chats als je overlijdt?

In dit artikel leggen we uit wat er gebeurt met een WhatsApp-account en de chats na overlijden...
Lees meer

Digital Life Legacy in bespreekmap partner PC Uitvaart

In de bespreekmap van PC Uitvaart is onlangs het item ‘Digitale nalatenschap’ toegevoegd. Deze informatie draagt bij aan de bewustwording...
Lees meer

In gesprek met Nabestaanden Ontzorgd – Gastblog

Landelijke werkende bedrijf Nabestaanden Ontzorgd BV houd zich bezig met het afwikkelen van de volledige nalatenschap met een overzichtelijke rekening en verantwoording aan...
Lees meer

iPhone geblokkeerd na overlijden?

Heb jij als nabestaande een Apple iPhone van jouw dierbare die is geblokkeerd omdat te vaak een onjuiste code is ingevoerd? Vaak blijft dan alleen de optie tot fabriek...
Lees meer

Lancering Nationale Coalitie Financiële Gezondheid

Als moederbedrijf van Digital Life Legacy en ZDG was ADG als koploper aanwezig bij de lancering van de Nationale Coalitie Financiële Gezondheid.
Lees meer

‘Schijnstudent’

Een aangrijpende, Nederlandse documentaire over Rachel die op zoek gaat naar antwoorden op vragen na de plotselinge dood van haar zus Dianne.
Lees meer

Digitaal nalatenschap | Op Leven Na Dood

Onze Expert Digitale Nalatenschap Brandon Kwey is te gast in de podcast van Roel en Marion van de podcast 'Op Leven Na Dood'. Waarin zij in gesprek gaan over zaken rondom de dood.
Lees meer

Apple’s erfeniscontact en Digital (Life) Legacy

Sinds 2022 heeft Apple een functie toegevoegd, bekend als 'Digital Legacy' waardoor nabestaanden bij jouw data komen als jij er niet meer bent.
Lees meer

Digitale erfenis | Uitvaartpodcast

Sander is samen met Hans Kuyper te beluisteren in de uitvaartpodcast. Waarin er in een podcast reeds wordt gesproken over de digitale erfenis en hoe dit jou, je familie of vrienden ook nu al...
Lees meer

Rouw in tijden van digitale nalatenschap – Gastblog

Zijn mobiel ligt voor me en ik wil zo graag weten wat is er gebeurd in die laatste uren. Wat heeft hij gedacht en heeft hij misschien...
Lees meer

Waar staat een overledene allemaal op internet?

Geregeld krijgen wij de vraag van nabestaanden en nalatenschapprofessionals, waar een overledene op internet te vinden is. Natuurlijk kan je via Google zoeken op naam...
Lees meer

Wie erft jouw appjes als je sterft?

Dus.. Wie erft jouw appjes? NRC besteedde uitgebreid aandacht aan een case van Digital Life Legacy met interessante bronnen die inzicht geven in de complexiteit van digitale nalatenschap.
Lees meer

Een nieuwe tijd, een nieuw kanaal – Gastblog

Het is dit jaar 24 jaar geleden dat ik mijn eerste telefoon kreeg. 16 was ik destijds. Een Sagem MC820, met een prepaid tegoed van Dutchtone. Gastblog van Richard Hattink
Lees meer

Een boek over digitale nalatenschap

In samenwerking met onder andere Digital Life Legacy is een boek voor zorgverleners gelanceerd om te laten zien hoe zij ernstig zieke patiënten kunnen helpen hun digitale nalatenschap.
Lees meer

Grip op je data na je dood

In het Haarlems Dagblad verscheen een artikel van het Ombudsteam met tips over het achterlaten van je data. Wat kan je beter nú alvast regelen? Digital Life Legacy, onderdeel van ZDG, vertelt erover.
Lees meer

Condole: Wat te doen met de mobiele telefoon van een overledene?

Condole is een app waarin herinneringen, troost en aandacht na overlijden samenkomen. Zij brachten Digital Life Legacy onder de aandacht.
Lees meer

Waarheen, Waarvoor | NH Radio Podcast

Onlangs werd Sander van der Meer uitgenodigd bij Waarheen, Waarvoor van NH Radio. Het programma van Koop Geersing over leven en dood, gebracht met een glimlach.
Lees meer

Veronica Ochtendshow: “Niemand deelt toch zijn telefooncode met zijn partner?”

Sander van der Meer werd live in de ochtendshow van Radio Veronica gebeld met de vraag wat Digital Life Legacy kan doen voor nabestaanden.
Lees meer

Wie mag na de dood jouw appjes lezen? Zo regel je een digitale erfenis

Na de dood houdt ons leven op, maar onze ‘digitale erfenis’ laten we vaak springlevend achter. Wie mag dan jouw mails en appjes lezen?
Lees meer

‘Als moeder wil je toch niet zien welke porno je overleden kind keek?’

Het VPRO-programma 'Tegenlicht' van 7 februari 2022 belicht de metaverse met daarbij ook aandacht aan de diensten van Digital Life Legacy.
Lees meer

Toegang (houden) tot e-mail van overledene

Wat gebeurt er met e-mails die een overleden persoon ontvangt? En kan je hier als nabestaande iets mee? In dit artikel gaan we verder in op de mogelijkheden.
Lees meer

Alles over toegang tot een mobiele telefoon na overlijden

Digital Life Legacy helpt nabestaanden en rechtmatige eigenaren bij toegang tot een telefoon waarvan de code onbekend is.
Lees meer

PIN- en PUKcode SIM-kaart

Na een overlijden vragen veel mensen zich af wat ze nog kunnen of moeten met een SIM-kaart. Belangrijk om te weten: Een SIM-kaart is dus niet de toegangscode voor een mobiele telefoon
Lees meer

Hebben nabestaanden recht op toegang tot e-mail overledene?

Afgelopen week was in het nieuws dat de ouders en zussen van een plotseling overleden man, via de rechter in Nederland uiteindelijk toegang...
Lees meer

Digital Life Legacy deelt expertise over digitale nalatenschap op Radio 1

Onlangs werden we geïnterviewd op Radio 1 over het onderwerp digitale nalatenschap door verslaggeefster Marielle Beers.
Lees meer

Hart van Nederland: vrijwel niets geregeld voor social media na overlijden

Een steeds groter deel van ons leven speelt zich in de digitale wereld af. Maar wat te doen met al die account na onze dood?
Lees meer

Digitale erfenis ontsluiten, het kan…

Als forensisch IT-specialist bij de politie kwam Sander van der Meer geregeld in contact met nabestaanden die worstelden met de digitale erfenis van hun dierbaren.
Lees meer

Wat blijft er online achter als iemand is overleden?

Nooit geweten dat het belangrijk is om een telefoonabonnement van een overleden dierbare niet direct op te zeggen? In het webinar Digitaal Nalatenschap wordt dit behandeld.
Lees meer

Nieuw in ons team: Marlionne Petronilla

Marlionne Petronilla verdiept zich in het proces van het digitaal forensisch onderzoek, het correct vastleggen van de verkregen informatie en de juridische aspecten hiervan.
Lees meer

Wat te doen met het Google account van een overleden dierbare?

In dit artikel wordt er inzicht gegeven in welke opties Google geeft voor nabestaanden voor het account van hun overleden dierbaren.
Lees meer

Hoe regel je de nalatenschap voor je Google-accounts?

Google heeft gelukkig nagedacht over de mogelijkheid dat een gebruiker kan komen te overlijden.
Lees meer

Wat te doen met een overleden LinkedIn lid?

Wanneer je dierbare een LinkedIn-account had en je deze wil laten verwijderen kun je twee dingen doen. Deze twee dingen worden in dit stappenplan besproken.
Lees meer

Uitvaart.nl start adviesrubriek voor digitale nalatenschap

Nederlanders hebben behoefte aan voorlichting over de digitale nalatenschap en de uitvaartbranche kan daarbij helpen.
Lees meer

Digitale nalatenschap Microsoft

Bijna iedereen gebruikt dagelijks wel een product van Microsoft. Maar hoe moet dat dan als iemand overlijdt en de nabestaanden willen toegang tot deze Microsoft diensten?
Lees meer

Digital Life Legacy maakt data overleden dierbaren toegankelijk

Het afwikkelen van een erfenis lukt vaak niet meer zonder toegang tot de mobiele telefoon, computerapparatuur en online accounts.
Lees meer

Wat te doen met het Facebookaccount van een overleden dierbare?

Wanneer een dierbare is overleden zijn er verschillende stappen die je kunt ondernemen om te bepalen wat er met de Facebookaccount...
Lees meer

Hoe bereid je je Facebookaccount voor op je mogelijke overlijden?

Je hebt op Facebook de mogelijkheid om in te stellen wat er moet gebeuren met je Facebookaccount wanneer jij bent overleden.
Lees meer

Wat te doen met het Instagramaccount van een overledene?

Net als op Facebook is het op Instagram ook mogelijk voor nabestaanden om een Instagramaccount een herdenkingsstatus te geven.
Lees meer

Wat te doen met het Twitteraccount van een overledene?

Als nabestaande van iemand met een Twitteraccount kan je Twitter verzoeken om het account te verwijderen.
Lees meer

Wat is een digitale nalatenschap?

Als je overlijdt dan gaan je bezittingen in de regel naar je erfgenamen. Zij worden zo de nieuwe eigenaar van bijvoorbeeld je racefiets of je platencollectie.
Lees meer

Vragen na zelfdoding – RTL Nieuws

Leon (17) stapt plotseling uit het leven. De ouders hopen antwoorden te vinden in zijn mobiele telefoon. Samen met deze familie probeert Sander van der Meer bij de gewenste gegevens te komen.
Lees meer

Springlevend024 – Getouwtrek om de erfenis

In een coverstory van het blad Springlevend024 – #9 gaat het over “Getouwtrek om de erfenis”. Hierin vertelt specialist Sander van der Meer dat je een online account helemaal niet kunt erven.
Lees meer

En mijn iCloud is voor…

De inboedel verdelen is vaak al lastig. Maar wat doe je met de online erfenis van een dierbare als die overlijdt? 'Over je digitale uitvaart moet je ook nadenken.'
Lees meer

Identiteitsfraude overledene – KASSA (BNNVARA)

In het populaire consumenten Tv-programma Kassa wordt Sander van der Meer gevraagd naar Digitale Nalatenschap en identiteitsfraude na overlijden.
Lees meer

De-ver-van-mijn-sterfbed-show

In een denkcafé van debatpodium Armenius in Rotterdam, wordt stilgestaan bij het feit dat de dood toch steeds meer aanwezig is in ons leven. Sander van der Meer vertelt hierover.
Lees meer

Hoe kom ik in de telefoon of computer van de overledene?

Suzette van vijftien overleed bij een verkeersongeval. Haar ouders wilden graag haar mobiel bekijken. Ze wisten de toegangscode niet.
Lees meer

Digitale nalatenschap – BNR Zakendoen met… Sander van der Meer

In het populaire BNR radioprogramma ' Zakendoen met...' vertelt Sander van der Meer over het ontstaan van Digitale Nazorg.
Lees meer

International Funeral Awards

Het tweejaarlijkse prijzengala van de International Funeral Awards werd voor de vijftiende keer gehouden en voor het eerst in Duitsland (Keulen). Digitale Nazorg viel tijdens dit gala in de prijzen.
Lees meer
Back To Top