Wat te doen met het Instagramaccount van een overledene?

Net als op Facebook is het op Instagram ook mogelijk voor nabestaanden om een Instagramaccount een herdenkingsstatus te geven. Dit betekent dat er achter de naam van de persoon de tekst “Ter nagedachtenis aan” komt te staan. Wanneer dit is gebeurd is inloggen op het account niet meer mogelijk. Wanneer je als nabestaande wil doorgeven aan Instagram dat een dierbare is overleden kun je de volgende stappen volgen:

Lees verder

Stap 1

Volg deze link: https://help.instagram.com/contact/452224988254813

Je komt nu bij een formulier waarin je de gegevens kunt invullen om het account te laten omzetten.

Stap 2

Vul de gevraagde gegevens in

In dit formulier moet je als nabestaande verschillende dingen invullen zoals je eigen persoonsgegevens als gegevens van de persoon  die is overleden. Ook dien je bewijs bij te voegen dat de persoon daadwerkelijk overleden is.

Stap 3

Vraag om account te verwijderen

Je kunt er ook voor kiezen het account volledig te laten verwijderen, in plaats van het een herdenkingsstatus mee te geven.  Dit kan door het formulier in te vullen op de volgende pagina: https://help.instagram.com/contact/1474899482730688

Voor dit formulier moet je wederom wat basisgegevens over jezelf invullen. Alleen voor dit formulier moet je ook bewijs meeleveren dat je daadwerkelijk familie bent van de overledene. Om dit aan te kunnen tonen heb je bijvoorbeeld een overlijdensakte nodig, het geboortebewijs van de overledene of documenten van de notaris die aantonen dat je de wettige nabestaande bent. Instagram verbeidt in de gebruikersvoorwaarden nabestaanden om in te loggen in een account.

Back To Top