Wat te doen met het Twitteraccount van een overledene?

Als nabestaande van iemand met een Twitteraccount kan je Twitter verzoeken om het account te verwijderen. Twitter heeft hier een speciaal formulier voor ingericht. Om een account te laten verwijderen volg je de volgende stappen:

Lees verder

Stap 1

Ga naar het formulier via de volgende link: https://help.twitter.com/nl/forms/account-access/deactivate-or-close-account/deactivate-account-for-deceased

Stap 2

Klik op de derde optie:  “Ik wil mijn account deactiveren of sluiten”

Stap 3

Klik op optie 4 “Ik heb hulp nodig bij het deactiveren van een account dat eigendom is van een overleden persoon..”.

Stap 4

Vink de optie “de eigenaar van het account is overleden aan”.

Stap 5

Vul gegevens over jezelf en de oorspronkelijke eigenaar in.

In deze stap geef je je volledige naam door aan Twitter en je mailadres. Daarna vul je de gegevens van de overleden persoon in wiens account je wil laten verwijderen. Ook geef je aan welke relatie je met de overledene hebt.

Stap 6

Wacht op verzoek Twitter voor aanvullende informatie

Wanneer je voorgaande stappen hebt ingevuld moet je wachten tot twitter contact met je opneemt via de mail. Om je verzoek in behandeling te nemen hebben ze aanvullende gegevens van jou en van de overledene nodig als bewijs. Dit om onjuiste meldingen tegen te gaan. Zo moet je een kopie van je identiteitsbewijs opsturen en een kopie van de overlijdensverklaring.

Nadat de aanvraag is ingediend, sturen we je een e-mail met instructies voor het aanleveren van meer gegevens, waaronder gegevens over de overledene, een kopie van je identiteitsbewijs en een kopie van de overlijdensverklaring. Deze stap is nodig om onjuiste en/of onbevoegde meldingen te voorkomen. Uiteraard wordt deze informatie vertrouwelijk behandeld en wordt deze verwijderd zodra de informatie is gecontroleerd..

Brandon Kwey

Brandon Kwey heeft voor zijn masterscriptie voor de opleiding New Media & Digital Culture aan de Universiteit Utrecht onderzoek gedaan naar digitale nalatenschap.

Brandon Kwey

Brandon Kwey heeft voor zijn masterscriptie voor de opleiding New Media & Digital Culture aan de Universiteit Utrecht onderzoek gedaan naar digitale nalatenschap.

Back To Top