Digitale nalatenschap Microsoft

Microsoft is één van de grootste besturingssystemen ter wereld en biedt daarnaast ook veel andere diensten aan die mensen gebruiken zoals; Microsoft Office voor documenten en Powerpoints, Microsoft Outlook voor mail en Microsoft Teams voor zakelijke gesprekken. Kortom, bijna iedereen gebruikt dagelijks wel een product van Microsoft. Maar hoe moet dat dan als iemand overlijdt en de nabestaanden willen toegang tot deze Microsoft diensten, of tot een laptop of computer die draait op Microsoft?

Lees verder

Toegang krijgen tot een Microsoftaccount is erg moeilijk. Microsoft doet enorm zijn best om de privacy van de oorspronkelijke eigenaar te beschermen maar maakt het daarmee nabestaanden ook erg moeilijk toegang te verkrijgen tot de gegevens van hun dierbaren. Wanneer een Microsoftaccount twee jaar inactief is wordt het account nu automatisch na twee jaar verwijderd.

Je kunt als nabestaande van iemand met een Microsoftaccount wel een verzoek indienen voor toegang tot de account. Via de volgende link lees je wat Microsoft daarover zegt: Microsoft

Als nabestaande moet je flink wat stappen ondernemen om alleen nog maar een verzoek in te dienen bij Microsoft voor toegang tot data van dierbaren. Nabestaanden dienen een juridisch verzoek neer te leggen bij Microsoft via een vonnis van een rechter of een formele dagvaarding. Nadat Microsoft deze heeft ontvangen gaat het in overweging of het wettelijk is toegestaan deze gegevens over te dragen.

Microsoft reageert alleen of niet strafrechtelijke dagvaardingen of vonnissen die worden ontvangen bij de geregistreerde agent van Microsoft in de staat of regio van waaruit het verzoek wordt verstuurd. Op verzoeken via mail of fax is reageert Microsoft niet. Het indienen van een verzoek geeft volgens Microsoft geen garantie dat het verzoek ook ingewilligd wordt. Wel geeft het aan verzoeken zorgvuldig te zullen overwegen.

Als nabestaande kun je je niet-strafrechtelijke dagvaarding of vonnis versturen naar: Microsoft Ireland Operations Ltd., 70 Sir John Rogerson’s Quai, Dublin 2, Ierland.

Back To Top