Digital Life Legacy in de media

Regelmatig is Digital Life Legacy in de media.
Aan de hand van emotionele voorbeelden, moeilijke casussen en alledaagse problemen, vertellen onze experts over de (on)mogelijkheden, het nut en de noodzaak en creëren zij bewustwording aangaande onze expertise: de digitale nalatenschap, online erfenis en dierbare data.

Bekijk Digital Life Legacy in de media
Onder andere bekend van:

Jouw digitale grafsteen

Als een uitgebreid en intiem dagboek schrijft Mirte Woerlee op haar persoonlijk website  genaamd 'Jouw digitale grafsteen' over het verlies van haar moeder en de digitale nalatenschap waar ze...
Lees meer

De vingerafdruk van mijn moeder

Lisette haar diepste wens is om de vinger afdruk van haar moeder te koesteren op een kostbaar sieraad. Digital Life Legacy en forensisch onderzoeken...
Lees meer

Waarom het belangrijk is je online erfenis goed te regelen

Na een overlijden moeten er óók allerlei digitale zaken geregeld worden. Het is handig om die online erfenis alvast goed te regelen.
Lees meer

Wie krijgt je data na je dood?

Het is een blinde vlek met grote gevolgen. Alles wat iemand online bezit – foto’s en video’s op een telefoon of in de cloud, sociale media-accounts, profielen bij webwinkels...
Lees meer

Ethische dilemma’s na zelfdoding

In dit interview met de Alliantie Digitaal Samenleven verteld Margo Hendriks over haar uitdaging waar geen enkele ouder op zich kan voorbereiden na het...
Lees meer

Digital Life Legacy in bespreekmap partner PC Uitvaart

In de bespreekmap van PC Uitvaart is onlangs het item ‘Digitale nalatenschap’ toegevoegd. Deze informatie draagt bij aan de bewustwording...
Lees meer

In gesprek met Nabestaanden Ontzorgd – Gastblog

Landelijke werkende bedrijf Nabestaanden Ontzorgd BV houd zich bezig met het afwikkelen van de volledige nalatenschap met een overzichtelijke rekening en verantwoording aan...
Lees meer

‘Schijnstudent’

Een aangrijpende, Nederlandse documentaire over Rachel die op zoek gaat naar antwoorden op vragen na de plotselinge dood van haar zus Dianne.
Lees meer

Digitaal nalatenschap | Op Leven Na Dood

Onze Expert Digitale Nalatenschap Brandon Kwey is te gast in de podcast van Roel en Marion van de podcast 'Op Leven Na Dood'. Waarin zij in gesprek gaan over zaken rondom de dood.
Lees meer

Digitale erfenis | Uitvaartpodcast

Sander is samen met Hans Kuyper te beluisteren in de uitvaartpodcast. Waarin er in een podcast reeds wordt gesproken over de digitale erfenis en hoe dit jou, je familie of vrienden ook nu al...
Lees meer

Winnaar Dutch Funeral Awards 2022-2024

Zaterdag 2 juli is Digital Life Legacy de winnaar geworden van de Dutch Funeral Award 2022-2024 in de categorie ‘Innovatie’. De prijs werd uitgereikt tijdens de Funeral Fair in De Tuinen van Appeltern.
Lees meer

Wie erft jouw appjes als je sterft?

Dus.. Wie erft jouw appjes? NRC besteedde uitgebreid aandacht aan een case van Digital Life Legacy met interessante bronnen die inzicht geven in de complexiteit van digitale nalatenschap.
Lees meer

Een boek over digitale nalatenschap

In samenwerking met onder andere Digital Life Legacy is een boek voor zorgverleners gelanceerd om te laten zien hoe zij ernstig zieke patiënten kunnen helpen hun digitale nalatenschap.
Lees meer

Grip op je data na je dood

In het Haarlems Dagblad verscheen een artikel van het Ombudsteam met tips over het achterlaten van je data. Wat kan je beter nú alvast regelen? Digital Life Legacy, onderdeel van ZDG, vertelt erover.
Lees meer

Condole: Wat te doen met de mobiele telefoon van een overledene?

Condole is een app waarin herinneringen, troost en aandacht na overlijden samenkomen. Zij brachten Digital Life Legacy onder de aandacht.
Lees meer

Waarheen, Waarvoor | NH Radio Podcast

Onlangs werd Sander van der Meer uitgenodigd bij Waarheen, Waarvoor van NH Radio. Het programma van Koop Geersing over leven en dood, gebracht met een glimlach.
Lees meer

Consumentenbond: Data na je dood? Er is niets geregeld

Wat gebeurt er met data na overlijden? Neem het heft in eigen hand! Waarom? Digital Life Legacy vertelt meer in de Consumentenbond Digitaalgids.
Lees meer

Veronica Ochtendshow: “Niemand deelt toch zijn telefooncode met zijn partner?”

Sander van der Meer werd live in de ochtendshow van Radio Veronica gebeld met de vraag wat Digital Life Legacy kan doen voor nabestaanden.
Lees meer

Jeroens vriendin overleed plots, dankzij dit bedrijf kan hij tóch in haar telefoon

Na de dood houdt ons leven op, maar onze ‘digitale erfenis’ laten we vaak springlevend achter. Wie mag dan jouw mails en appjes lezen?
Lees meer

Wie mag na de dood jouw appjes lezen? Zo regel je een digitale erfenis

Na de dood houdt ons leven op, maar onze ‘digitale erfenis’ laten we vaak springlevend achter. Wie mag dan jouw mails en appjes lezen?
Lees meer

‘Als moeder wil je toch niet zien welke porno je overleden kind keek?’

Het VPRO-programma 'Tegenlicht' van 7 februari 2022 belicht de metaverse met daarbij ook aandacht aan de diensten van Digital Life Legacy.
Lees meer

Telefoon eindelijk toegankelijk voor nabestaanden!

RTL Nieuws maakte een reportage over de familie Van Noorloos die wij bijstaan in de toegang tot de mobiele telefoon van hun overleden zoon Leon.
Lees meer

Digital Life Legacy deelt expertise over digitale nalatenschap op Radio 1

Onlangs werden we geïnterviewd op Radio 1 over het onderwerp digitale nalatenschap door verslaggeefster Marielle Beers.
Lees meer

Hart van Nederland: vrijwel niets geregeld voor social media na overlijden

Een steeds groter deel van ons leven speelt zich in de digitale wereld af. Maar wat te doen met al die account na onze dood?
Lees meer

Digitale erfenis ontsluiten, het kan…

Als forensisch IT-specialist bij de politie kwam Sander van der Meer geregeld in contact met nabestaanden die worstelden met de digitale erfenis van hun dierbaren.
Lees meer

Uitvaart.nl start adviesrubriek voor digitale nalatenschap

Nederlanders hebben behoefte aan voorlichting over de digitale nalatenschap en de uitvaartbranche kan daarbij helpen.
Lees meer

Vragen na zelfdoding – RTL Nieuws

Leon (17) stapt plotseling uit het leven. De ouders hopen antwoorden te vinden in zijn mobiele telefoon. Samen met deze familie probeert Sander van der Meer bij de gewenste gegevens te komen.
Lees meer

Springlevend024 – Getouwtrek om de erfenis

In een coverstory van het blad Springlevend024 – #9 gaat het over “Getouwtrek om de erfenis”. Hierin vertelt specialist Sander van der Meer dat je een online account helemaal niet kunt erven.
Lees meer

En mijn iCloud is voor…

De inboedel verdelen is vaak al lastig. Maar wat doe je met de online erfenis van een dierbare als die overlijdt? 'Over je digitale uitvaart moet je ook nadenken.'
Lees meer

Identiteitsfraude overledene – KASSA (BNNVARA)

In het populaire consumenten Tv-programma Kassa wordt Sander van der Meer gevraagd naar Digitale Nalatenschap en identiteitsfraude na overlijden.
Lees meer

De-ver-van-mijn-sterfbed-show

In een denkcafé van debatpodium Armenius in Rotterdam, wordt stilgestaan bij het feit dat de dood toch steeds meer aanwezig is in ons leven. Sander van der Meer vertelt hierover.
Lees meer

Digitale nalatenschap – BNR Zakendoen met… Sander van der Meer

In het populaire BNR radioprogramma ' Zakendoen met...' vertelt Sander van der Meer over het ontstaan van Digitale Nazorg.
Lees meer

International Funeral Awards

Het tweejaarlijkse prijzengala van de International Funeral Awards werd voor de vijftiende keer gehouden en voor het eerst in Duitsland (Keulen). Digitale Nazorg viel tijdens dit gala in de prijzen.
Lees meer
Back To Top