Het idee achter Digital Life Legacy

Digital Life Legacy is het kennis- en expertisecentrum voor digitale nalatenschap. We geven presentaties door het hele land en helpen nabestaanden, uitvaart- en (na)zorgprofessionals met het veiligstellen van dierbare data. We vertellen graag wie we zijn.

Ons team
Missie en Visie

Sander van der Meer

Sander van der Meer heeft een achtergrond in digitaal, forensische onderzoek. Hij staat in de uitvaart- en (na)zorgbranche al sinds 2013 bekend als autoriteit op het gebied van digitale nalatenschap, online erfenissen en dierbare data.

Vanuit zijn expertise adviseerde hij de Tweede Kamer op het gebied van wetgeving in relatie tot de digitale erfenis en geeft hij landelijk presentaties en gastlessen.
Sander zou je kunnen kennen van radio, televisie, podcasts en in diverse on- en offline (vak)media zoals BNNVARA, Veronica, VPRO, NRC, Algemeen Dagblad, Kassa en de Consumentenbond.

Sander ontwikkelt daarnaast lesprogramma’s bij Docendo Uitvaartopleidingen die aansluiten op actuele casussen en wet- en regelgeving en is hij continu bezig met het door ontwikkelen van onze diensten.

Brandon Kwey

Brandon Kwey heeft voor zijn masterscriptie voor de opleiding New Media & Digital Culture aan de Universiteit Utrecht onderzoek gedaan naar digitale nalatenschap. Zo onderzocht hij wie zeggenschap heeft over iemands data wanneer deze persoon overlijdt. Ook deed hij onderzoek naar de rol van technologiebedrijven in het verlenen van toegang tot data aan nabestaanden. Bekijk zijn volledige masterscriptie

Brandon is auteur van meerdere artikelen over digitale nalatenschap, te lezen op onder andere veiliginternetten.nl. Hij geeft door heel Nederland presentaties over digitale nalatenschap. Met zijn expertise rondom dit thema helpt Brandon nabestaanden bij het inzichtelijk maken, veiligstellen en afwikkelen van de online erfenis

Missie

Digital Life Legacy wil digitale nalatenschap op de kaart zetten. Ons doel is om alle Nederlanders bewust te maken van hun digitale bezittingen, zodat ze deze tijdig en goed overdragen aan hun nabestaanden.

Visie

Onze visie is dat mensen in de toekomst zowel bij leven als na overlijden zeggenschap hebben over hun internationale, digitale nalatenschap. Het eigendomsrecht van zowel apparatuur als data wordt, als dat iemands wens is, overgedragen aan de wettelijke erfgenaam.

wij maken dierbare herinneringen weer toegankelijk voor iedereen

Toegankelijk maken telefoon & tablet

Digital Life Legacy helpt nabestaanden om toegang te krijgen tot de telefoon of tablet van een overleden persoon. Onze professionals maken gegevens toegankelijk als de toestelcode onbekend is of het apparaat defect is na een ongeluk of ramp.

Lees meer

Toegankelijk maken computer & laptop

Digital Life Legacy geeft nabestaanden toegang tot de computer van een overleden dierbare wanneer wachtwoorden of codes niet bekend zijn. Daarnaast stellen we gegevens veilig als een apparaat stuk is, bijvoorbeeld door een technisch defect, brand, of waterschade.

Lees meer

Herstellen gegevensdragers

Digital Life Legacy brengt waardevolle data terug voor wettelijke erfgenamen. We doen dit uiteraard op een legale en veilige manier. Onze data-experts herstellen de informatie op allerlei gegevensdragers, zoals harde schijven, USB-sticks en geheugenkaarten.

Lees meer

Presentatie: Alles over Digitaal Nalatenschap

Iedereen krijgt met digitale nalatenschap te maken. Toch heeft nog geen kwart van de Nederlanders zaken rondom de online erfenis geregeld. Digital Life Legacy wil dat veranderen. Met onze presentaties vol waardevolle inzichten, wettelijke kaders en praktische tips, prikkelen we Nederlanders om nu alvast over dit belangrijke thema na te denken.

Lees meer

Ga het gesprek aan met onze experts

Meer weten over digitale nalatenschap? Wilt u een presentatie aanvragen? Onze experts staan u graag te woord.

Elzenkade 1-3
3992 AD Houten
Nederland

Stuur ons een bericht

Heb je een vraag of opmerking, stuur ons gerust een bericht en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen.

Back To Top