Toegankelijk maken computer & laptop

Toegang tot de computer of laptop van een overleden dierbare is van grote waarde voor nabestaanden. Mooie herinneringen worden weer tastbaar door opgeslagen foto’s, films en muziek. Het heeft ook een praktische kant: de toegang tot belangrijke documenten, accounts en online diensten maakt de afwikkeling van diverse zaken een stuk eenvoudiger.

Vraag offerte aan

toegang tot computer en laptop na overlijden

Computers en laptops zijn steeds beter beveiligd. Het is voor nabestaanden zonder gebruikersnamen en wachtwoorden praktisch onmogelijk om toegang te krijgen, zonder daarbij bestanden te beschadigen of toegang tot de cloud of online diensten te verliezen. Nabestaanden doen er goed aan direct een professional in te schakelen, in plaats van zelf pogingen te wagen.

Digital Life Legacy richt zich specifiek op het toegankelijk maken van Windows laptops of computers van overleden personen. Met behulp van o.a. forensische apparatuur krijgen wij op een legale manier toegang tot dierbare gegevens, zonder risico dat de originele data wordt gewist.

Optie 1
Met onze geavanceerde mogelijkheden proberen we het originele wachtwoord te achterhalen en daardoor behalve toegang tot de lokale gegevens, ook online diensten als bijvoorbeeld e-mail en OneDrive te bekijken. Dit kan echter enkele weken tot maanden duren en we kunnen deze mogelijkheid niet altijd garanderen bij extra beveiligingen als bv. encryptie. Deze optie wordt aangeboden voor € 495,00 incl. btw.

Optie 2
De meest eenvoudigste en goedkoopste oplossing is dat wij het originele wachtwoord resetten.
In korte tijd is daardoor weer toegang tot de laptop of computer en het bureaublad zoals dat in gebruik was door de oorspronkelijke eigenaar en kunnen alle, op de computer opgeslagen bestanden als foto’s films, muziek maar ook documenten bekeken worden.
Het is bij deze optie wel mogelijk dat daardoor aangemelde online diensten als e-mail, Microsoft OneDrive en/of bijvoorbeeld Dropbox niet automatisch meer inloggen en je daarvoor nog moet beschikken over de gebruikersnaam van die dienst(en) met bijbehorend wachtwoord.
Deze optie wordt aangeboden voor € 350,00 incl. btw.

Bovenstaande diensten zijn op dit moment enkel mogelijk voor computerapparatuur met het Windows besturingssysteem.
Daarnaast kunnen wij gegevens herstellen als een apparaat stuk is, bijvoorbeeld door een technisch defect of brand- of waterschade.

  • Team van professionele data-experts
  • Gebruik van forensische apparatuur en methodes
  • Veilig en volgens privacy-wetgeving
  • ISO-gecertificeerd


Deze unieke dienstverlening wordt enkel uitgevoerd in opdracht van rechtmatige eigenaren van (data)dragers. Vooraf bespreken wij uiteraard alle mogelijkheden, beperkingen en kosten. Om een computer of laptop te ontgrendelen, kunnen we aanvullende documenten verzoeken zoals:

  • legitimatie van de nabestaande
  • evt. machtiging
  • akte van overlijden
  • verklaring van erfrecht

Kosten voor toegankelijk maken computer & laptop

Digital Life Legacy ondersteunt samen met uitvaart- en (na)zorgprofessionals nabestaanden bij het afwikkelen van de digitale erfenis.

We kunnen de gegevens op meerdere manieren beschikbaar maken: door enkel het wachtwoord te achterhalen of te resetten, door alle (ook gewiste) data op een extern opslagmedium te zetten tot zelfs een volledig forensisch onderzoek in samenwerking met recherchebureaus. Nabestaanden kunnen zelf kiezen welke optie het beste bij hun wensen past. De prijzen voor het toegankelijk maken van een computer of laptop beginnen vanaf € 350,00 incl. btw.

Prijzen zijn afhankelijk van het besturingssysteem, soorten beveiliging en eventuele encryptie. Vraag dan ook vrijblijvend een offerte aan voor een inschatting van de kosten.

Vraag offerte aan

TOEGANG TOT COMPUTER & LAPTOP? DIGITAL LIFE LEGACY HELPT GRAAG

Wij helpen nabestaanden met het veiligstellen van gegevens op de computer of laptop van een overleden dierbare. We werken samen met professionals die nabestaanden begeleiden: van de uitvaartbranche en zorginstellingen tot aan notarissen.

De prijs voor het toegankelijk maken van een laptop of computer verschilt, afhankelijk van de gewenste opties. Vraag dan ook een offerte aan voor een inschatting van de kosten.

Back To Top