Toegankelijk maken computer & laptop

Toegang tot de computer of laptop van een overleden dierbare is van grote waarde voor nabestaanden. Mooie herinneringen worden weer tastbaar door opgeslagen foto’s, films en muziek. Het heeft ook een praktische kant: de toegang tot belangrijke documenten en online diensten maakt de afwikkeling van diverse zaken een stuk eenvoudiger.

Vraag offerte aan

toegang tot computer en laptop na overlijden

Nabestaanden kunnen zonder toegangscode onmogelijk bij de gegevens op deze apparaten komen. Telefoonfabrikanten en telecombedrijven werken überhaupt niet mee aan dergelijke verzoeken. Als nabestaanden zelf proberen toegang te krijgen, lopen ze het risico dat de waardevolle inhoud volledig wordt gewist.

Computers en laptops zijn steeds beter beveiligd. Het is voor nabestaanden zonder wachtwoorden praktisch onmogelijk om toegang te krijgen, zonder daarbij bestanden te beschadigen of toegang tot de cloud of online diensten te verliezen. Nabestaanden doen er goed aan direct een professional in te schakelen, in plaats van zelf pogingen te wagen.

Digital Life Legacy richt zich specifiek op het toegankelijk maken van data op computers voor de nabestaanden van overleden personen. Met behulp van o.a. forensische apparatuur krijgen wij op een legale manier toegang tot dierbare gegevens, zonder dat de data wordt gewist. Dit geldt voor zowel Windows- als Apple-computers.

Wij geven nabestaanden toegang tot de computer van een overleden dierbare wanneer wachtwoorden of codes onbekend zijn. Daarnaast stellen we gegevens veilig als een apparaat stuk is, bijvoorbeeld door een technisch defect of brand- of waterschade.

  • Team van professionele data-experts
  • Gebruik van forensische apparatuur en methodes
  • Veilig en volgens privacy-wetgeving
  • ISO-gecertificeerd


Deze unieke dienstverlening wordt enkel uitgevoerd in opdracht van rechtmatige eigenaren van (data)dragers. We werken op een volledig transparante manier. Dat houdt in dat we van tevoren alle mogelijkheden, beperkingen en kosten bespreken. Om een computer of laptop te ontgrendelen, kunnen we aanvullende documenten verzoeken zoals:

  • legitimatie van de nabestaande
  • evt. machtiging
  • akte van overlijden
  • verklaring van erfrecht

Kosten voor toegankelijk maken computer & laptop

Digital Life Legacy ondersteunt samen met uitvaart- en (na)zorgprofessionals nabestaanden bij het afwikkelen van de digitale erfenis.

Via onze gratis haal- en brengservice gaan onze data-professionals met de computer of laptop aan slag en komt het resultaat ook weer terug. We kunnen de gegevens op meerdere manieren beschikbaar maken: door enkel te voorzien in het wachtwoord, door alle (ook gewiste) data op een extern opslagmedium te zetten tot een volledig forensisch onderzoek. Nabestaanden kunnen zelf kiezen welke optie het beste bij hun wensen past. De prijzen voor het toegankelijk maken van een computer of laptop beginnen vanaf € 399,00

Prijzen zijn afhankelijk van het besturingssysteem, soorten beveiliging en eventuele encryptie. Vraag dan ook vrijblijvend een offerte aan voor een inschatting van de kosten.

Vraag offerte aan

TOEGANG TOT COMPUTER & LAPTOP? DIGITAL LIFE LEGACY HELPT GRAAG

Wij helpen nabestaanden met het veiligstellen van gegevens op de computer of laptop van een overleden dierbare. We werken samen met professionals die nabestaanden begeleiden: van de uitvaartbranche en zorginstellingen tot aan notarissen.

De prijs voor het toegankelijk maken van een telefoon of tablet verschilt, omdat dit afhankelijk is van de staat van het toestel, het type toestel en welk besturingssysteem er opstaat. Vraag dan ook een offerte aan voor een inschatting van de kosten.

Back To Top