Presentatie: Alles over de Digitale Nalatenschap

Iedereen krijgt te maken met een digitale nalatenschap. Toch heeft nog geen kwart van de Nederlanders zaken geregeld rondom de online erfenis. Digital Life Legacy wil dat veranderen. Daarom geven we presentaties vol waardevolle inzichten, wettelijke kaders en praktische tips. Het doel hiervan is dat mensen alvast beginnen met nadenken over dit belangrijke thema.

Boek een presentatie

MEER BEWUSTZIJN OVER ONLINE ERFENIS

Nooit geweten dat het belangrijk is om een telefoonabonnement van een overleden dierbare niet direct op te zeggen? Of dat bedrijven als Apple en Samsung nooit het wachtwoord van een telefoon of laptop zullen geven? Bij bibliotheken, stichtingen, verenigingen en op scholen behandelen we dit soort vragen. Want wat blijft er online achter als iemand komt te overlijden? Hoe krijgen nabestaanden toegang tot een telefoon als zij de code niet weten? En hoe wordt identiteitsfraude voorkomen met gegevens van iemand die is overleden?

Uit onderzoek in opdracht van de Tweede Kamer blijkt dat Nederlanders niet of nauwelijks nadenken over hun online erfenis. En dat terwijl het goed regelen van de digitale nalatenschap zowel praktisch als emotioneel erg belangrijk is voor nabestaanden. Van toegang tot e-mail en social-media-accounts tot aan het kunnen bekijken van opgeslagen foto’s en video’s.
In 2024 heeft de Alliantie Digitaal Samenleven de campagne gelanceerd: “Ik ga dood en laat na…”
Deze campagne is te vinden op Oneindig Online om mensen na te laten denken over dit onderwerp.

Digital Life Legacy creëert meer bewustwording over de digitale nalatenschap. In onze presentaties staan we stil bij de problemen waar nabestaanden tegenaan lopen als een online erfenis niet is geregeld. We geven praktische tips om problemen te voorkomen.

Zaken rondom digitale bezittingen moeten goed geregeld zijn. Nu, maar vooral voor later. En daar brengt Digital Life Legacy verandering in. Doe je met ons mee?

  • Presentatie over de digitale nalatenschap
  • Inspirerend, waardevol en praktisch
  • Op locatie, door heel Nederland
  • Geschikt voor maatschappelijke organisaties, vakspecialisten en particulieren

Boek een presentatie

Tarieven presentatie

Een unieke presentatie over de digitale nalatenschap door hét kennis- en expertisecentrum van Nederland bedraagt € 595,00 excl. reiskosten en is vrijgesteld van BTW.
Partners, overheid, goede doelen, stichtingen e.d. komen in aanmerking voor korting.

BOEK EEN PRESENTATIE VAN DIGITAL LIFE LEGACY

Nieuwsgierig naar de wettelijke kaders van digitale nalatenschap? Of wilt u praktische tips om uw online erfenis te regelen? Laat Digital Life Legacy u prikkelen en boek een presentatie. Vul hieronder het aanvraagformulier in en we nemen snel contact op.

Back To Top