Toegankelijk maken telefoon & tablet

Toegang tot de telefoon van een overleden persoon kan voor nabestaanden van onschatbare waarde zijn. Dierbare herinneringen als foto’s en video’s kunnen bijdragen aan de verwerking van het verlies. Ook voor praktische zaken rondom een overlijden is het nuttig om toegang te hebben tot bijvoorbeeld contactpersonen en e-mail. Daarnaast worden telefoons vaak gebruikt bij tweestapsverificatie voor online diensten. Zonder werkende telefoon kunnen nabestaanden hier niet bij.

Vraag offerte aan

toegang tot telefoon na overlijden?

Telefoons en tablets zijn sterk beveiligd. Nabestaanden kunnen zonder toegangscode onmogelijk bij de gegevens op deze apparaten komen. Telefoonfabrikanten en telecombedrijven werken überhaupt niet mee aan dergelijke verzoeken. Als nabestaanden zelf proberen toegang te krijgen, lopen ze het risico dat de waardevolle inhoud volledig wordt gewist.

Digital Life Legacy richt zich specifiek op het toegankelijk maken van gegevens op telefoons en tablets voor nabestaanden. Met behulp van forensische apparatuur maken we dierbare data op een legale manier toegankelijk, zonder dat de data definitief verloren gaat. Dit geldt voor zowel iOS- als Android-toestellen.

Wij helpen nabestaanden om toegang te krijgen tot de telefoon of tablet van een overleden persoon. Onze professionals maken gegevens toegankelijk, juist wanneer de toestelcode onbekend is of het apparaat defect is na een ongeluk of ramp.

  • Team van professionele data-experts
  • Gebruik van forensische apparatuur en methodes
  • Veilig en volgens privacy-wetgeving
  • ISO-gecertificeerd


Deze unieke dienstverlening wordt enkel uitgevoerd in opdracht van rechtmatige eigenaren van (data)dragers. We werken op een volledig transparante manier. Dat houdt in dat we van tevoren alle mogelijkheden, beperkingen en kosten bespreken. Om een ontgrendelverzoek uit te voeren, kunnen we aanvullende documenten verzoeken zoals:

  • legitimatie van de nabestaande
  • evt. machtiging
  • akte van overlijden
  • verklaring van erfrecht

Back To Top