Toegang tot een Microsoft Account na overlijden?

Kan je via een ‘herstelverzoek’ bij Microsoft in een computer van een overledene komen?
Daarvoor bekijken wij deze mogelijkheid of je daarmee toegang kan krijgen tot het Hotmail- of Live-account van een dierbare.

Lees verder

Toegang tot een Microsoft Account na overlijden?

Na het overlijden van jou dierbare kom je er achter dat je geen toegang hebt tot de computer die is voorzien van een online account bij Microsoft.

Lees verder

Als je bij leven het wachtwoord niet meer weet van jouw Hotmail- of Live-account bij Microsoft, heb je de mogelijkheid om alsnog toegang te krijgen via een zogenaamd ‘herstelverzoek’ en dat is met name handig als er sprake is van een online inlog-account.
Maar… Dat zou je ook kunnen proberen als je rechtmatig de beschikking hebt over een computer of laptop als gevolg van een overlijden van een dierbare waar je het wachtwoord niet (meer) weet.

Tijdens zo’n aanvraag tot herstel, wordt door Microsoft een aantal vragen gesteld zoals de originele accountnaam, maar ook waar (vanaf welke locatie) dat account ooit is aangemaakt.
Je krijg wat ‘geheime vragen’ zoals “Wat is de naam van de je eerste huisdier?” maar ook wordt gevraagd aan wie er recent e-mails (inclusief het exacte onderwerp!) zijn gestuurd vanaf dat account.

Oh ja, zo’n herstelverzoek moet je bij voorkeur doen vanaf de computer waar het account op staat (waarvan je dus het wachtwoord niet weet 😉).
Als je dit wil proberen kan je zo’n account verificatieverzoek bij Microsoft indienen via deze link: https://account.live.com/acsr

Is er sprake van een overlijden en lukt bovenstaande nou niet, dan kunnen wij jou vaak nog helpen met toegang tot de Windows computer of laptop die is voorzien van een onbekend wachtwoord.

Back To Top